Пређи на главни садржај

Eucerin-Pregled za sve


Šta je važnije od zdravlja?
Svi znamo koji je pravi odgovor-ništa!
A da li radimo u korist svog zdravlja?


U okviru kampanje "Pregled za sve" Eucerin je organizovao događaj posvećen pravovremenoj zaštiti kože od sunca i adekvatnoj hidrataciji- dakle prevencija kako ne bi došlo do lečenja.

Vreme je da se probudimo.
Sunce je izvor života,sunčanje još uvek u modi,ali sada znamo koliko je štetno i na žalost može biti fatalno.
To naravno ne znači da bi trebalo da se zaključamo i nigde ne idemo,već da se obavezno zaštitimo od zračenja.

Odabirom kvalitetnih preparata za sunčanje sa visokim (najmanje 30) zaštitnim faktorom,obavili ste veći deo posla,naravno potrebna vam je kapa/šešir,naočare,garderoba koja pokriva kožu i da se ne izlažete direktnom suncu u periodu od 10-16 časova.


Ljubazno smo dočekane u prijatnom ambijentu restorana Smokvica na Adi.
Upoznavanje je počelo uz kafu i limunadu (moj izbor), zatim i predavanje,šteta što nam na fakultetu nisu bila ovakva predavanja. :)


Nega kože za nas (blogerke) nije nova tema,ali je bilo i nekih novih podataka.


Da li znate od kada datira prva "krema" za  zaštitu od sunca?
Iz doba faraona. :)

Na slici je solarni spektar i kako sunce utiče na našu kožu.


UVA i UVB zraka ima samo 5% ,ali oni ostavljaju najveći trag na koži-ono što koža "pamti".


Doktorka nam je kasnije pregledala mladeže.

Steknite naviku da pregledate svoju kožu jednom mesečno.
Ko ima više mladeža bilo bi dobro da ih fotografiše kako bi mogao da prati broj mladeža i njihove promene.
Pregleda se celo telo,spreda i pozadi,najbolje ispred velikog ogledala,ne zaboravite kožu ispod grudi.
Melanom može da se leči,pod uslovom da se krene na vreme.


Ova slika me je oduševila.
Godinama sam pokušavala da objasnim,ali bezuspešno devojke nisu htele da slušaju i nastavile su sa kvarcovanjem u solarijumima.
Sada ne moraju da slušaju-evo slike.


Molim sve maturantiknje ( i sve ostale dame i damice) da zaobiđu solarijume.
Lepe ste i bez preplanulog tena,a ako baš morate da imate boju,onda je nanesite - postoji gomila proizvoda da samopotamnjivanje.

Ovo svi znamo,ili bi bar trebalo da znamo,u svakom slučaju ne smeta da ponovim- krema se nanosi pre izlaska na sunce i posle 30 min.(ukoliko imate faktor 30) drugi put.
Na plaži obavezno posle kupanja.


Predstasvljeni su noviteti iz Sun kolekcije,kao i Eucerin rešenja za efikasnu hidrataciju kože.




Naravno tu su Eucerin preparati i za osetljivu dečiju kožu. Možete da birate između kreme i spreja.
Za bebe i manju decu se preporučuje krema.


Da bi ste bili sigurni da se naneli dovoljnu količinu kreme nanesite je prvo na šaku i to celom dužinom srednjeg prsta i preko dlana.Ponovite postupak za svaki deo tela.
Ne zaboravite uši i stopala.



Restoran Smokvica me je prijatno iznenadio svojom ponudom-posluženje je bilo odlično,a konobari za 10-ku.Sve pohvale!





Promotivni materijal


Biće testiranja,a recenzije...pa strpite se malo :)


Micelarnu sam već probala i mogu vam reći da nikada lakše nisam skinula maskaru.

Meni je ovaj događaj jako bitan i drago mi je da se konačno nešto menja u društvu,jer sam kao prirodna riđokosa izuzetno svetlog tena osetljiva na sunčeve zrake.
Mnogi mi nisu verovali,dok nisu videli ( na moju žalost) kako mi brzo pocrvene pa i izgore ramena-bez obzira što ih konstantno mažem kremom sa visokim faktorom zaštite.
Pored crvenila,nakon bombardovanja,su počele i alergije na sunce.
Teško je ići na letovanje,a biti skoro ceo dan u sobi tako da sam pokušavala,štitila se na sve moguće načine (krema,šešir,naočare,majica,peškir,suncobran ako nema hlada) i ne vredi.
Za mene je bebi režim i naravno adekvatne kreme.

Nadam se da sam vam prenela makar deo atmosfere sa Eucerinovog događaja i još važnije da ste shvatile/li važnost zaštite od zračenja.




vaša Ema

Коментари

  1. Divan event! Jedva cekam da citam o proizvodima <3

    ОдговориИзбриши
  2. Takodje sam pozvana na ovaj divan dogadjaj, ali sam nazalost bila sprecena da dodjem. Drago mi je da ste se divno provele i naucile nesto korisno :-)

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je bas poucan post i super napisan :) Slike su takodje divne :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Testiranje Bell Hypoallergenic pudera i prajmera

Već neko vreme testiram proizvode koje sam dobila od Moya drogerija  ,moglo bi se reći celo leto. Puder i prajmer su ostali za kraj i to nije slučajno. Leti me nećete videti sa puderom,naročito ne na dnevnoj bazi,ali čim malo zahladni menjam rutinu. Kada vetar duva poželjno je imati jedan sloj više na licu,još bolje ako je taj dodatni sloj hidrirajući. Nisam verovala da puder može da hidrira,a još manje da mi tako prija. Praktično sam se zaljubila u ovaj puder. :) Bell Hypoallergenic Mat & Soft tečni puder Nijansa  nije baš moja,ali smo se uklopile,a to možete da vidite na sličicama ispod.

Kupovina na Wish sajtu - moje iskustvo

Kupovina na ovom sajtu (nije bila saradnja) je bila više istraživačkog karaktera kako bih vama prenela informacije. Hoćete li informacije odmah,ili malo kasnije? :D Ako do sada niste napravili profil na ovoj aplikaciji,slobodno je zaobiđite,ako jeste sačekajte da vam stigne porudžbina i brišite je. Vrlo su zavodljivi,umeju da namame ,a onda... Meni su nekako na brzinu pustili jednu porudžbinu dok sam još razmišljala (mislim da je tu kriv i ovaj tač ekran koji radi i kada mu se približi prst). Hajde to i nekako,ali duple cene?! Jedna da vas privuče,a druga (veća) kada plaćate,npr.

Uporedi parfem + iznenađenje

Do sada vam nisam pisala ovakve postove,verovatno zato što sam više za uživanje u mirisu parfema nego za njihovo objašnjavanje. :) Neću vam ni sada objašnjavati note,već sam htela da podelim sa vama kopije/uporedive mirise koje sam pronašla. Ukoliko volite različite parfeme onda je možda bolja ideja da kupite kopije ,svakako je isplativije dati npr.1000 din. nego 6000. Ovaj primer dajem jer sam u Avonovim katalozima pronašla par kopija-uporedivih toaletnih voda. Cene variraju od kataloga do kataloga,a često su i dosta snižene pa za nekih 600 dinara možete da pronađete svoju mirisnu notu (cene su okvirne). Evo jednog primera : -original  J'adore Christian Dior ( parfem ) - uporediva toaletna voda Celebre Avon Ne znam šta se desilo sa poklopcem od J'adore parfema,šteta što ga nema jer on upotpunjuje izgled bočice.