Пређи на главни садржај

New in #22 - april



Trudim se da pišem kada imam slobodnog vremena,a pošto volite novitete,evo i ovog meseca pišem o tome šta sam kupila (prošlog meseca).
Sada svakog meseca pišem New in postove,a inače ne spadam u kupoholičarke, zato proizvoda ima malo,a malo su i drugačiji. :)

Evo koji mi je proizvod bio neophodan i prvi je kupljen po izlasku iz bolnice

Multi-Mam lanolin 


Mast za negu grudi,tačnije bradavica.
Ako dojite ovo vam je neophodno,jer u početku dojenje ne ide tako lako pa vam ragade ne ginu.
Sa Lenom sam imala velikih problema,a plašila sam se da (pošto se od vune osipam) ne dobijem osip od kreme i tako sam se namučila da izlečim ragade.
Sada sam rešila da probam,pa kako bude,srećom nije bilo alergije.
Krema je gusta i masna.
Pomaže,ali nije čaroban štapić pa će vam trebati vremena (zavisno od stepena oštećenja).
Cena nije baš "privlačna"-1200 dinara.
Postoje i dosta jeftinije verzije,ali ih nisam probala pa ne mogu o njima da pišem.


Baby love jastučići za grudi



Takođe neophodan proizvod i veoma koristan.
To su tuferi koje stavite u brushalter kako bi izbegle fleke od mleka po garderobi,a pomažu i u zaštiti bolnih bradavica pošto su meki i pufnasti.
Kupljeni su u Dm-u za nekih 170 dinara,mislim da je to cena sa popustom,ali i bez popusta nije mnogo skuplje.
Postoje dve verzije-sa belom i crnom pozaninom,sem boje nema razlike.

Meni je ovo druga kutija i nenameravam da menjam,naročito kada vidim da drugi proizvođač košta 600 dinara.Razlika u ceni je velika,a isti posao rade.

Čajevi za doilje



Ovo vam možda nije neophodno,ali kako imam problema sa količinom mleka pokušavam na sve načine da ga poboljšam pa isprobavam i čajeve.
Hipp-ov čaj je lepog ukusa,ali ne radi ništa čak ni pored cene od nekih 800 dinara.
Frutek košta manje od 200 dinara,a bio je i na popustu i dao je rezultat,doduše samo jednom,ali makar sam primetila razliku. Pri tom je prirodniji i bez šećera,a kako treba piti minimum 2l tečnosti (nezaslađene) tako ne smeta što uz flašu vode dnevno popijem i pola litre ovog čaja.

Ako znate neki čaj koji deluje napišite u komentaru.

A sada nešto za ulepšavanje mama :)

Maybelline super stay matte ink-tečni karmin


Mat tečni karmin koji opravnava svoje ime.
Prvi utisak je veoma pozitivan,tako da će dobiti svoj post.
Cena je oko 600 dinara,a boje su na žalost (kao i sve ostalo što uvezu kod nas) ograničene na par nijansi.

Balzam za usta Hederavita



Ovo je Lenina šminka,pošto je mama dobila šminku,mora i Lena. :)
Nešto prirodnija varijanta,lepog mirisa jagode i solidne nege,ukoliko nemate oštećene usne,a ako ih imate bolje potražite neko "jače" sredstvo za negu usana.
Cena-150 dinara.
p.s.
Pazite na pakovanje,izuzetno je nežno i lako se pokvari.

Chicco-ov gel protiv komaraca


Nismo do sada ovo koristili i skreno se nadam da deluje,jer ovde ludimo od komaraca.

Calypso natural fibres


Sunđer za Lenu.
U obliku mede,rozi naravno i što je najbitnije nežan.
Odličan je za zabavu u kadi,a radi svoj posao. :)
Kupljen u Dm-u,cena nekih 200 dinara,ako se ne varam.

Da li koristite sunđere za vašu decu?



Toliko za sada.
Šta ste vi kupile u aprilu?


vaša Ema

Коментари

  1. Ova multi mam krema je super a meni je pomagalo samo ako grudi ostavim sto vise na zraku nakon mazanja...sad imam neku medelinu koja je isto ok...doduse, sad je koristim vise preventivno :D
    Koristila sam ove jastucice babylove ali mi se nekako zacas zguzvaju :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja baš i nemam priliku da ostavim na vazduhu,iako je logično,mada pomoglo mi je i ovako.
      Nisam imala problem sa gužvanjem,možda zato što ih ne lepim,čak su veoma izdržljivi(jastučići)evo već drugu kutiju sam kupila.

      Избриши
  2. Multi mam fantastičan...odradio odličan posao u toka oba dojenja....za teranje konaraca, ako su deca u pitanju pre bih se odlučila za Mapez ipak je na prirodnoj vazi i meni se odlično pokazao, chicco je ipak poznat po prekomernoj hemiji u svojim proizvodima...meni čajevi nisu uopšte pomagali ali zato puter, med i mleko, sveži bademi i luk, u to se kunem 😊....naravno ne zajedno u jednom obroku 😉. Babylove su mi bili ok kao njihove pelene kojima sam bila prezadovoljna.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mapez smo prvo kupili,ali džaba prorodno kada je izujedaše svu,mislim na ćerkicu. Tako da jeste prirodno,ali ne štiti.Nismo ga ni potrošli.Luk ne smem da jedem zbog želudca,samo mi mladi ne smeta. Pijem mleko,jogurt,vodu,čajeve,ali... I ja sam zadovoljna Baby love pelenama,barem dvojkom,za dalje videćemo.

      Избриши
  3. Meni je Babylove kremica za grudi bila super i nisam imala rane ali sam je mazala posle svakog podoja cak i u sred noci godinu dana. Tuferi su mi bili odlicni takođe. Sto se caja tice, prvo sam pila Hipp ali me nerviralo sto mora da se pravi pauza posle dve nedelje pa sam presla na Humanu koja mi je bila ok. Realno, kolčinu mleka mogu povećati samo češći podoji a ostalo je u glavi, mislim. Nisam imala puno mleka, a morala sam zbog obaveza jednom nedeljno da skupljam da bi beba pila taj dan na flasicu. Ostajalo mi je po 20ak ml posle podoja tako da sam po 7 dana skupljala za taj jedan dan :/ Ipak, uspela sam da je iskljucivo dojim bez ad, preko godinu dana :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislila sam i ja da kupim Baby love,ali su mi u bolnici rekli multi mam i eto probala sam,a dugo traje tako da mi nova možda neće ni trebati.
      Nisam imala pojma da mora da se pravi pauza,pila sam dok nisam potrošila. :o
      7 dana?Eh,šta mi mame sve moramo za naše bebe.
      Dojim i ja,redovno,ali mom bebcu to nije dovoljno.Sa ćerkom sad dohranu tek po nekad koristila i imala sam više mleka čak i pored mnogo bolova,sada se mnogo bolje osećam,i eto. Ne znam o čemu se radi,ali i moje cimerke (takođe carski rez) nemaju dovoljno mleka.
      Trudim se da se ne nerviram,jer to još više škodi,a pokušavam i da popravim pa kako bude. Ima beba koje ni kap majčinog mleka ne popiju,moj popije dosta,ali je izelica pa mu nije dovoljno.

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Testiranje Bell Hypoallergenic pudera i prajmera

Već neko vreme testiram proizvode koje sam dobila od Moya drogerija  ,moglo bi se reći celo leto. Puder i prajmer su ostali za kraj i to nije slučajno. Leti me nećete videti sa puderom,naročito ne na dnevnoj bazi,ali čim malo zahladni menjam rutinu. Kada vetar duva poželjno je imati jedan sloj više na licu,još bolje ako je taj dodatni sloj hidrirajući. Nisam verovala da puder može da hidrira,a još manje da mi tako prija. Praktično sam se zaljubila u ovaj puder. :) Bell Hypoallergenic Mat & Soft tečni puder Nijansa  nije baš moja,ali smo se uklopile,a to možete da vidite na sličicama ispod.

Kupovina na Wish sajtu - moje iskustvo

Kupovina na ovom sajtu (nije bila saradnja) je bila više istraživačkog karaktera kako bih vama prenela informacije. Hoćete li informacije odmah,ili malo kasnije? :D Ako do sada niste napravili profil na ovoj aplikaciji,slobodno je zaobiđite,ako jeste sačekajte da vam stigne porudžbina i brišite je. Vrlo su zavodljivi,umeju da namame ,a onda... Meni su nekako na brzinu pustili jednu porudžbinu dok sam još razmišljala (mislim da je tu kriv i ovaj tač ekran koji radi i kada mu se približi prst). Hajde to i nekako,ali duple cene?! Jedna da vas privuče,a druga (veća) kada plaćate,npr.

Balea čudesni aparatić

    Nije tajna da i žene imaju malje na licu,neke manje neke više,ali dlačice su tu i mi ih ne volimo. Iako one nisu tu bez razloga i njihova funkcija je prevashodno zaštitna (štite kožu od spoljašnjih loših uticaja) nekada hormoni ne funkcionišu kako treba pa ove nežne,fine,skoro nevidljive dlačice počnu da budu primetnije. Kao izrazito svetla dugo sam odolevala,ali su pre par godina i moji hormoni rešili da naprave žurku i eto meni brčića pa i brade.Sa bradom sam izlazila nekako na kraj,ali brčići. Pinceta nije dolazila u obzir,tračice bi mi pokidale i malo kože,a opet ne sve dlačice,dep.kremi treba 3 sata da deluje,a onda mi se ospe koža... i sve tako dok se nije pojavio ovaj Balea čudesni aparatić. Odmah sam potrčala da ga kupim. :D  Kod mene je uvek iskreno (što se i vidi po postu) tako da nisam krila oduševljenje ni na instagramu kada sam aparatić kupila i tu su me zatekli,da ne kažem šokirali neki komentari.