Пређи на главни садржај

Letovanje u Srbiji- Sokobanja


Do sada nisam pisala postove ovog tipa,ali što da ne baš u tome se kriju čari imena bloga -Emina svaštara. :)
Jednu ženu čini mnogo toga,izmedju ostalog i ljubav prema putovanjima pa zašto samu sebe da ograničim?
Tako vam danas pišem o putovanju.
Skuvajte kafu i uživajte,ima puno slika.

Ovo putovanje je bilo iznenada,ne planirano jer sam slučajno dobila slobodno nedelju dana ( stažisti nemaju prava na odmor,čak ni kada im mentori odu ).
I tako je moja mama rešila da Lenu i mene obraduje i napravi nam divan kraj leta. :)



S obzirom na malo vremena odmor je morao da bude negde (relativno) blizu i tako smo rešile da odemo u Sokobanju.

Ovo letovanje u Srbiji nema veze sa onim vaučerima,na koje morate da čekate mesec dana pa ih i tada možda ne dočekate,iako malo liči.
Moram da priznam da sam na put krenula sa predrasudama,ali rešena da dete promeni vazduh i oduševila se!
Tek sada sam shvatila koliko smo mi Pančevci zatrovani-trebalo bi da nam plaćaju što ovde živimo,a ne da nas ubijaju računima,mala digresija.
Šta sam htela da kažem- u Pančevu,a i Beogradu boraveći na suncu dobijem opekotine,bez obzira na zaštitni faktor i to mi se desilo pre dve nedelje tako da nema nikakve sumnje da se nešto promenilo-dok smo u banji bile po ceo dan napolju (doduše namazane,sa šeširićima i kad god je moguće u hladu),bez ijedne opekotine,ma bez crvenila uopšte!
Pančevo ima Južnu zonu,Sokobanja,termalne vode i planine,divan vazduh i mnogo manje komaraca ( u Pančevu nas pojedoše ) i sve to na neka 3/4 sata razdaljine,direktnim autobusom.
Što se autobusa tiče sa malim detetom to i nije najsrećnije rešenje,naročito ako dete teško podnosi vožnju,ali šta je tu je i to je bilo jedino ružno na odmoru,a sada da vam pokažem šta sve možete u Soko banji.
Slike nisu radjene u cilju promovisanja i za post,već za porodični album zato ne zamerite ako se ne vidi sve o čemu pišem.

Ovaj odmor je bio veoma aktivan,ako ne i najaktivniji,skoro da se i nismo odmarale,ali smo uživale. :)
Parkić i igralište su nam bili obavezni,dva puta dnevno,a razumete i zašto. :D


Igralište je veliko,prekriveno šljunkom (koje nije baš zgodno ako krenete u šetnju u nanulama,ili nekim drugim papučama,sandalama na štiklu),a dodala bih i da ima malo drveća i samim tim malo hlada mada tamo sa suncem nisam imala problema. :)


Prva vožnja. :)

Sokobanja vam pruža puno mogućnosti,mi smo se trudile da ih sve iskoristimo tako smo jednog dana išle na Moravicu...


Ovo je šetalište-park pored reke.


Ovo smo mi,u ledenoj vodi.
Rekli su doktori da je dobro za decu da idu po šljinku,eto probale smo i to. :)

Sledećeg dana smo išle u Akva park


Zabavile smo se,ali je voda bila hladna.


Kažu da je za masažu,ali više bije,tako da sam pobegla od ove džinovske pečurke :D


I naravno,glavna atrakcija u akva parku- tobogani.
Od tri probala sam dva,od mene dosta. :)


Za borovu šumu se nismo dobro obukle,pa smo kratko bile,ali smo bile :)


Potraga za lepim šišarkama,igra na čistom,svežem vazduhu.


Još jedna akrakcija- Sokoterme ,bazeni sa toplim termalnim vodama


Voda je stvarno topla.Postoje 3 bazena sa različitim temperaturama,ide se od hladnije ka toplijoj vodi,ali u onaj od 36 stepeni nisam ulazila (imam probleme sa kapilarima-skloni su pucanju).
Bazeni su duboki,sa samo jednim uskim delom gde možete da stanete i tu je naravno gužva,a moram dete da držim...to im je minus,nisu računali na malu,plašljivu decu koja neće da se odvoje od mame.
Imaju i mlazeve koji služe za masažu,ali ga naš fotograf-baba,nije slikala. :)


Zabavno nam je bilo i u kući-sobi,imale smo goste.
Sladak mali štenac i golub koji nije hteo da izađe. :)


Stigle smo i šiške da skratimo.

Vožnja je neizbežna.


I danju i noću.

Vozila je i mama,ali sama jer se Lenkica plaši.


Mama je i pucala i osvojila dečiju šminku. :)
Vidi se da je mama pucala. :D


To nije za šminkanje,više za pipkanje i radovanje.


I još malo radovanja.

A kada se umorite od puno šetanja-kolači


Nadoknađivanje kalorija. :)

Ručkove nisam slikala,nije bilo vremena. :D
Od šetnje se ogladni,pa svratimo u mesaru koja ujedno i peče: pljeskavice,piliće na ražnju...šta poželite i ko onda misli na škljocanje-peri ruke i grickaj krilce. :D

Išle smo i na predstavu,koje su do 1.9. bile na letnjoj pozornici,a kako smo mi došle krajem avgusta gledale smo samo jednu- Pokondirenu tikvu i mnogo nam se svidela.
Lena se oduševila, to je prva predstava koju je gledala i na žalost nisam slikala.

Mislim da sam vam sve pokazala (naravno slika imamo mnogo više).
Mi smo maksimalno iskoristile naših 5 dana odmora,bilo bi bolje da ih je bilo više,ali ove godine je tako.
Najvažnije je da smo promenile vazduh i uživale.

I kako vam se čini odmor u Srbiji?
Da li ste primetili smajliće u postu?

Da li biste išle/i u banju na odmor?

Mi ćemo sigurno ovo ponoviti,samo na par dana više. ;)



Ema

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Testiranje Bell Hypoallergenic pudera i prajmera

Već neko vreme testiram proizvode koje sam dobila od Moya drogerija  ,moglo bi se reći celo leto. Puder i prajmer su ostali za kraj i to nije slučajno. Leti me nećete videti sa puderom,naročito ne na dnevnoj bazi,ali čim malo zahladni menjam rutinu. Kada vetar duva poželjno je imati jedan sloj više na licu,još bolje ako je taj dodatni sloj hidrirajući. Nisam verovala da puder može da hidrira,a još manje da mi tako prija. Praktično sam se zaljubila u ovaj puder. :) Bell Hypoallergenic Mat & Soft tečni puder Nijansa  nije baš moja,ali smo se uklopile,a to možete da vidite na sličicama ispod.

Kupovina na Wish sajtu - moje iskustvo

Kupovina na ovom sajtu (nije bila saradnja) je bila više istraživačkog karaktera kako bih vama prenela informacije. Hoćete li informacije odmah,ili malo kasnije? :D Ako do sada niste napravili profil na ovoj aplikaciji,slobodno je zaobiđite,ako jeste sačekajte da vam stigne porudžbina i brišite je. Vrlo su zavodljivi,umeju da namame ,a onda... Meni su nekako na brzinu pustili jednu porudžbinu dok sam još razmišljala (mislim da je tu kriv i ovaj tač ekran koji radi i kada mu se približi prst). Hajde to i nekako,ali duple cene?! Jedna da vas privuče,a druga (veća) kada plaćate,npr.

Balea čudesni aparatić

    Nije tajna da i žene imaju malje na licu,neke manje neke više,ali dlačice su tu i mi ih ne volimo. Iako one nisu tu bez razloga i njihova funkcija je prevashodno zaštitna (štite kožu od spoljašnjih loših uticaja) nekada hormoni ne funkcionišu kako treba pa ove nežne,fine,skoro nevidljive dlačice počnu da budu primetnije. Kao izrazito svetla dugo sam odolevala,ali su pre par godina i moji hormoni rešili da naprave žurku i eto meni brčića pa i brade.Sa bradom sam izlazila nekako na kraj,ali brčići. Pinceta nije dolazila u obzir,tračice bi mi pokidale i malo kože,a opet ne sve dlačice,dep.kremi treba 3 sata da deluje,a onda mi se ospe koža... i sve tako dok se nije pojavio ovaj Balea čudesni aparatić. Odmah sam potrčala da ga kupim. :D  Kod mene je uvek iskreno (što se i vidi po postu) tako da nisam krila oduševljenje ni na instagramu kada sam aparatić kupila i tu su me zatekli,da ne kažem šokirali neki komentari.