недеља, 16. август 2015.

Moje nedeljno popodne- Zdrav sladoled


Ovo nije marketing u naslovu,stvarno postoji zdrav sladoled pri tom ne goji koliko god da ga jedete,a pravi se za dva minuta,a tek što je jeftin! :)


Nisam ga ja otkrila,ali sam ga malo modifikovala(kao i sve moje recepte).

Da malo skrenem sa teme,sigurno ste već primetili da vam recepte pišem u okviru nedeljnog popodneva(naslov) i objavljujem nedeljom,to ja posvećujem mojoj baki i uspomeni na njene nedeljne ručkove.
Ovo nisu njeni recepti,ali ih posvećujem njoj i žalim što nisam više vremena da se time bavim dok je bila živa,pogotovo što sam pronašla recepte u kojima je mogla da uživa iako je bila diabetičar.
Pauza,treba mi trenutak da se saberem,vi ne vidite,ali svaki put kada je pominjem stegne mi se grlo i suze same krenu.
To što je prošla godina nema veze,tuga u srcu zauvek ostaje.

Da se vratim na sladoled koji me je obradovao,rashladio,a eto i rastužio.

Ta nanana!
Evo kako izgleda



Nemam kalup za sladoled pa su čašice priskočile u pomoć.




Ali idemo ispočetka,evo šta vam je potrebno:

1.voće po izboru
2.dve kašike soka od limuna
3.šećer može i ne mora- jedna kašika je dovoljna
4.blender
5.čaša vode

U mom slučaju je šećer bio nepotreban,ali sam ga stavila jer nisam prvo probala.
Savet- probajte kad kuvate,ili eto pravite sladoled.


S obzirom da imam kupine u drvorištu,rešila sam da sladoled napravim od njih,imala sam i malo borovnica pa sam ih njih ubacila.
Vi,naravno,možete da izaberete neko drugo voće.
Na slici vidite koju sam količinu voća koristila- jednu mericu,ali moglo je malo više.



Voće,limun,šećer ako ga stavljate i vodu sipajte u blender,uključite blender i vrlo brzo,za 10-ak sekundi je gotovo.

Rasporedite u kalupe/ čašice


Ja sam ih još stavila u plastičnu činiju,da mi se slučajno ne bi prosuli


Smesa bude relativno gusta,ne previše,toliko da možete da stavite kašičice u sredinu (ali brzo jer padaju ) da vam glume dršku.
Ostavite preko noći u zamrzivaču i to je sve! :D



Prijatno!
Slobodno uživajte u ovoj niskokaloričnoj poslastici,fantastičnoj za ove vrele dane.


Da li ste već pravile ovaj sladoled?



Vaša Ema

12 коментара:

  1. Super stvar! Mogu i se i recimo neke voćke izmiksati s grčkim jogurtom i tu smjesu zamrznuti i imamo zdravi frozen yoghurt :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nešto nisam ljubitelj jogurta u toj kombinaciji,ali moraću da probam makar samo da uporedim,ali onda je šećer obavezan zar ne?

      Избриши
  2. Pravila sam slican sladoled, umesto limuna i secera stavila sam jogurt. :D Savet za drskice, mozes preko casica staviti foliju, pa onda nabosti drskice da ne bi padale. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala za savet :*
      A što se jogurta tiče,nisam probala,ali to je onda totalno drugi sladoled.

      Избриши
  3. Trebas da imas seriju postova kuvajte sa Emom :) Ovo je super i veoma lako se pravi ** tako da cim imam vremena probacu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvasla :)
      Da znaš da bih mogla da napravim,hvala za ideju. :*
      Probaj obavezno,a vreme nije problem jer se pravi u sekundi,najviše vremena ode na pranje voća( i posle dok se zaledi ).

      Избриши
  4. Imaš kupine u dvorištu. Šta reći, ah, lucky you! :) Sladoled super izgleda :)

    ОдговориИзбриши
  5. Jao moram da komentarisem toliko mi je predivno sto to posvecujes baki. Raznijezila si me. Sladoled ima da brzo napravim i probam posebno zato sto ne goji.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Željka:*
      Na taj način je i dalje kraj mene,a u srcu zauvek.
      Probaj obavezno,mada nam se vreme pokvarilo,a ako izostaviš šećer nema kalorija. ;-)

      Избриши