Пређи на главни садржај

Moja prva kupovina preko fb


Znate da sam iskrena,pa tako ću i sad.

Prvi put sam ovako kupovala i odmah loše iskustvo.
Nije toliko strašno,ali je ipak loše iskustvo-moja prva kupovina patika preko fb strane je prva i poslednja.

Preko godinu dana tražim po celom Pančevu patike na platformu.
Kada sam konačno našla,nije mi odgovarao broj,posle toga ih više nije bilo.
S obzirom da sam trebala da ih dobijem za prošli rodjendan rešila sam da pretražim internet.
Potraga je potrajala nekoliko dana,našla sam par modela i na kraju ove u koje sam se zaljubila, ta na na naaa


Te sam htela.

Strana na kojoj sam našla je veoma popularna i hvaljena-Prodaja garderobe i obuće,ali eto to ništa ne znači(link neću da stavljam i da je reklamiram).
Pitala sam za 39 broj i dužinu unutrašnjeg gazišta,prvo je bilo patika,pa onda ne,morala sam da čekam,pa ih uhvatio praznik,pa imaju ugovor sa poštom... I tako je trajalo,moja nervoza rasla,a kada je konačno stiglo pitala sam se zašto nisam poslušala intuiciju?


Toliko su me očarale patike da sam rešila da poručim i ostavila sa strane svoje pravilo da nikada ne poručujem preko interneta,pa čak ignorisala nervozu koju sam osećala i činjenicu da poručujem preko fb stranice koja nema radnju.
Naučila sam lekciju.
Uglavnom stigle su patike+poštarina+ neki misteriozni troškovi,nigde navedeni,a naplaćeni i otvaram ja kesu(nema kutije) vadim i odmah vidim-nije ta boja i još gore-nije taj broj?!

Odmah sam poslala poruku,ubrzo dobila odgovor-bez izvinjenja,da mogu da menjam,a to se radi tako što im pošaljem patike,pa tek kada im stignu oni meni pošalju druge???
Znači bez osnovne kulture-da se nekome makar izviniš ako si nešto pogrešio,onda su krenule i uvrede,prikrivene,čak i velika slova-vikanje.
I sad ja treba da im verujem posle takvog ponašanja?
Pitala sam koju mi oni daju garanciju da neće opet da me predju i dobila odgovor da nema garancije,tako rade i neće zbog jednog kupca ništa da menjaju,a ja ako hoću mogu da menjam(ako ne baš ih briga).

Jao zamljo Srbijo!
Što nismo kao Amerika pa da se ona trese i nervira,a ne ja?

I tako,pošto neću da se tresem da li ću da ostanem bez skoro 5000 i patika,ili ću ih prodati,ili kupujem uloške za stopala i stavljam vatu-sreća u nesreći da su mi poslali broj veći.

Evo i sličica


Probala sam ih sa debelim čarapama,pošto mi sa tankim noga pliva.




Sve mi se čini da je ovo fazon-pošaljem ti pogrešan broj,ti platiš i patike vratiš,a ja kažem nisi pa glup ispadneš ti.
Malo u stihu :-D

Ali taj bezobrazluk i drskost!
Čak boju i da im oprostim,ali broj? I to bez pardona.

Moju preporuku već možete da pretpostavite-ne kupujte preko fb!
Bar ne preko ovih nepoznatih,a bez lokala.

Kakvo je vaše iskustvo,ukoliko ga imate?



Hvala što čitate
X Ema



Коментари

  1. Ja sam kupovala preko fb i uvek je bilo ok,sve do pre neki dan,narucim bele "starke" br.38,prvo sto je cudno je sto su mi malo vece a drugo jedna patika nije bas lepo uradjena,malo kriva,neznam kako da objasnim.Jelena

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Razumela sam.I šta ćeš sada da radiš? Mislim da li si se žalila,da li ćeš da menjaš?

      Избриши
  2. Ja sam imala fina iskustva, narucivala sam nakit, obucu, od odece sam narucivala majce i haljinu, uvek je bilo sve ok, i to sa razlicitih stranica :) Kljucno je dobro raspitati se i uloziti malo vise vremena u pretragu.. Postoje i sajtovi koii prodaju obucu i odecu a koji imaju svoje prodavnice.. ako pozelis ponovo da okusas srecu, slobodno mi se javi da ti pomognem i preporucim neku :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti,ali ovo iskustvo mi je dovoljno i previše.Možda ako bih ove patike prodala,pa i da probam,ali to je veliko možda.
      Inače dobro je da znam kome da se obratim. :)

      Избриши
  3. Znaci ja ne mogu da verujem sta vidim a pritom cena nije ni malo naivna. Ja mislim da si ti lepo trebala da objavis ime stranice i slikas sve te poruke i pokazes javno kako bi upozorila mnoge devojke da znaju s kim bi mogle da imaju posla. Mislim ako se time vec bave profesionalno treba da odrade posao do kraja,to je krajnje neodgovorno. Ja zivim u inostranstvu i ovde je online kupovina skroz normalna stvar,imam iskustva s online kupovinom i preko fejsa i preko raznih sajtova kako novih tako i polovnih stvari(koje su bukvalno kao nove) i skroz sam zadovoljna jer tako lakse mogu da dodjem do nekih stvari i proizvoda koji su ne dostupni u mom gradu. Sta da ti kazem vise srece sledeci put...☺

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Stranica se zove Prodaja garderobe i obuće,mogu da dodam,ali link bi koristio samo za njihovo reklamiranje.Slikanje poruka ne bi ništa pomoglo,ko želi da veruje meni verovaće,ko ne verovaće njima.
      Znam da je u inostranstvu takva kupovina sasvim normalna,ali ovde eto vidiš kakva je.

      Избриши
  4. Internet kupovina preko stranica koje nemaju svoju prodavnicu ili u najmanju ruku sistem ocjene i recenzije je krajnje riskantna. Nikad mi ne bi palo napamet da kupujem od nekoga preko facebooka, naročito garderobu ili stvari gdje postoji velika šansa da dobijeno ne odgovara naručenom. Zato su mi recimo sajtovi poput limunda, pik-a i sl. dobri jer prema iskustvima drugih kupaca možeš vidjeti kakav je prodavac. Ja sam imao samo jedno negativno iskustvo preko hrvatskog sajta njuškalo. Naručio sam neku knjigu, a stigla je potpuno druga knjiga. Prodavac se u prvi mah izvinio i rekao da će vidjeti šta je u pitanju, da bi onda uslijedilo ignorisanje, a na kraju i tvrdnja kako ga uznemiravam i izmišljam da mi je poslao pogrešnu knjigu. Nažalost taj sajt nema sistem recenzija, a ni žalba administratorima sajta nije urodila plodom. Zato izbjegavam takva mjesta, ako mi baš nije nužda. Krajem mjeseca treba da mi stigne neka odjeća naručena preko amazona, i to je prvo iskustvo sa kupovinom odjeće, pa ću vidjeti da li će ono što ću dobiti sličiti naručenom.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Javi obavezno kako si prosao,mada s amazonom ne bi trebalo da ima problema a ima svega i svacega tamo. Jedna moja drugarica je greskom narucila jedno ogledalo,tj.nije proveravala dimenzije i uopste to nije gledala i bukvalno kad je stiglo ona videla da je ogromno i vratila ga i oni njoj novac i bez problema. Cist racun duga ljubav 😊 pozdrav

      Избриши
    2. Iskreno toliko su mi se svidele patike da nisam razmišljala o riziku dok nije bilo kasno,a imali su dosta pozitivnih komentara.
      Meni je ovo iskustvo dosta,ali volim da pročitam i vaša. :)

      Избриши
  5. Nikad nisam kupovala preko fb-a iako mi dnevno stize na pocetnoj hiljadu predloga, skepticna sam, ne verujem i tako ce i biti bas zbog ovog posta. Ma koliko god da mi se nesto dopada, radije cu to potraziti u radnjama i naci nesto mozda identicno nego kupiti preko fejsbuka. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Potpuno si u pravu i ja sam tako mislila i radila,sve do sada.
    Ono što mi je interesantno je da znam mnoge koji kupuju preko fb i niko mi se nije žalio,a ja prvi put i naletim na ,da kažem lepše,bezobrazne.
    Pogledala sam i komentare i broj lajkova,čak sam ih malo propitivala pre poručivanja i sve je govorilo da su o.k. sem moje intuicije.
    Od sad glavu ne slušam,samo srce. :D

    ОдговориИзбриши
  7. Jao muko moja.. žao mi je što ti je tako ispalo :( Ali koja kultura, tj. nekultura! Ništa ne znači više ni broj lajkova ni ocjena, sad mi padoše i mojekrpice na pamet, jesi tamo kad što uzimala? Pozlije mi kad čitam na njihovom forumu kolike su prevarene i kako.. Ajde sreća bar su broj veće i visoke pa možeš i debele čarape, šta da su salonke ili sandale. Nisam nikad ovako naručivala, osim preko ebaya i sličnih kina-stranica, ali mislim da neću ni tamo više. Dugo meni čekat mjesec i više dana, a onda mi dođe roba, plastična da plastičnija ne može biti. Nakit ok, ali drugo e neš više!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Mila na podršci,puno mi znači.Sad sam se već pomirila sa situacijom,ali baš sam se bila iznervirala,pogotovo što nikada nisam tako kupovala jer nisam želelela da mi se baš ovakva cituacija desi. Nisam ni preko krpica kupovala. Kao što kažeš dugo je to čekanje,da je bilo u mom gradu ne bih ni razmišljala,ali eto.Kako kaže Žika(Žikina dinastija)-moj me insekt nikad ne vara! :-D

      Избриши
  8. Ja sam jako davno naručila jednu trenerku sa neta, tada i nikad više, trenerka nije bila ni nalik onoj na slici, toliko od mene, u radnju lepo da ja to opipam pregleda i isprobam i gotovo :)

    ОдговориИзбриши
  9. Zelela bi da vas upozorim na jedan sajt na fejsbuku gde mozete biti prevareni, a to je Zenska OBUCA na veliko i malo. Link https://www.facebook.com/Zenska-OBUCA-na-veliko-i-malo-149989175056249/
    Kada nesto komentarisete oni vam nece odobriti komentar tako da ostali nece to videti. Mene su prevarili, ne dozvolite da to i vama ucine. Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eto kako rade stranice sa velikim brojem lajkova,a ljudi misle da njima mogu da veruju jer ne bi bili toliko popularni da varaju.Prevaranti su svuda. :\
      Hvala na upozorenju.

      Избриши
  10. Evo i ja da upozorim na jednu stranicu na facebook-u, u pitanju je Obuca Step Line II koja ima oko 92000 lajkova!!
    Kupila sam dva para patika, znak "nike" na oba para može da se skine ako se malo jače protrlja prstom. Na jednom paru je već pola znaka bilo skinuto čim su stigle, a i broj nije bio odgovarajuć. Pošaljem im ja juče poruku sa pitanjem kako ta zamena funkcioniše, pošto naglašavaju da može da se zameni obuća ukoliko ne odgovara, čak se i lepo zahvalim...da bih upravo shvatila da su oni mene blokirali. :)
    "This person isn't receiving messages from you right now."
    Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na upozorenju.
      Šteta što niste pročitali post ranije,ali sada je gotovo. Što se mene tiče i dalje ostajem pri tome da ne kupujem preko interneta.

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Testiranje Bell Hypoallergenic pudera i prajmera

Već neko vreme testiram proizvode koje sam dobila od Moya drogerija  ,moglo bi se reći celo leto. Puder i prajmer su ostali za kraj i to nije slučajno. Leti me nećete videti sa puderom,naročito ne na dnevnoj bazi,ali čim malo zahladni menjam rutinu. Kada vetar duva poželjno je imati jedan sloj više na licu,još bolje ako je taj dodatni sloj hidrirajući. Nisam verovala da puder može da hidrira,a još manje da mi tako prija. Praktično sam se zaljubila u ovaj puder. :) Bell Hypoallergenic Mat & Soft tečni puder Nijansa  nije baš moja,ali smo se uklopile,a to možete da vidite na sličicama ispod.

Kupovina na Wish sajtu - moje iskustvo

Kupovina na ovom sajtu (nije bila saradnja) je bila više istraživačkog karaktera kako bih vama prenela informacije. Hoćete li informacije odmah,ili malo kasnije? :D Ako do sada niste napravili profil na ovoj aplikaciji,slobodno je zaobiđite,ako jeste sačekajte da vam stigne porudžbina i brišite je. Vrlo su zavodljivi,umeju da namame ,a onda... Meni su nekako na brzinu pustili jednu porudžbinu dok sam još razmišljala (mislim da je tu kriv i ovaj tač ekran koji radi i kada mu se približi prst). Hajde to i nekako,ali duple cene?! Jedna da vas privuče,a druga (veća) kada plaćate,npr.

Balea čudesni aparatić

    Nije tajna da i žene imaju malje na licu,neke manje neke više,ali dlačice su tu i mi ih ne volimo. Iako one nisu tu bez razloga i njihova funkcija je prevashodno zaštitna (štite kožu od spoljašnjih loših uticaja) nekada hormoni ne funkcionišu kako treba pa ove nežne,fine,skoro nevidljive dlačice počnu da budu primetnije. Kao izrazito svetla dugo sam odolevala,ali su pre par godina i moji hormoni rešili da naprave žurku i eto meni brčića pa i brade.Sa bradom sam izlazila nekako na kraj,ali brčići. Pinceta nije dolazila u obzir,tračice bi mi pokidale i malo kože,a opet ne sve dlačice,dep.kremi treba 3 sata da deluje,a onda mi se ospe koža... i sve tako dok se nije pojavio ovaj Balea čudesni aparatić. Odmah sam potrčala da ga kupim. :D  Kod mene je uvek iskreno (što se i vidi po postu) tako da nisam krila oduševljenje ni na instagramu kada sam aparatić kupila i tu su me zatekli,da ne kažem šokirali neki komentari.