Пређи на главни садржај

Marigold kreme za lice-prirodna kozmetika


Toliko smo navikli na hemiju u svemu(naročito mi iz Pančeva) da mi je fascinantna pojava kozmetike bez nje.
Danas vam predstavljam dve potpuno prirodne kreme za lice koje sam dobila na poklon od Marigold devojaka. :)


Već sam pisala o nekim Marigold proizvodima,to možete da pročitate ovde .
Nešto više o Marigold-u i proizvodima možete saznati na njihovom sajtu klik .



Neven-prirodna krema za suvu kožu


Prirodna hidrantna krema na bazi nevena za svakodnevnu negu suve i dehidrirane kože.
Sadrži ulja nevena,žutog noćurka,jojobe i koštica groždja koja deluju na regeneraciju,negu i podmladjivanje kože.
Bez parabena,alkohola i mineralnih ulja.
Nanosi se na očišćeno lice,ja bih dodala i vlažno,kružnim pokretima ujutru i uveče.
Kao što vidite krema dolazi u kutiji,tubica je zatvorena folijom koju morate da probijete,tako sigurno znate da je prve koristite.
Pakovanje je od 30 gr,malo,može da stane u svaki neseser,zgodno za korišćenje,a ako ste od onih koje vole i poslednju kap da istisnu onda je ovo pravo pakovanje za vas. :)


Krema je nežno žute boje,pretpostavljam zbog nevena,blagog biljnog mirisa.
Vrlo je gusta,toliko da mi je trebalo par dana da se naviknem.
Primetila sam da je lakše nanosim na vlažno lice,kao i ostatak prirodne kozmetike.
Tek kada sam ovu kremu namazala shvatila sam da mi je koža dehidrirana.Već posle prvog mazanja primetila sam da mi je koža nahranjena i da mi se bore (mimične) na čelu manje vide.
Iako je gusta nije teška na licu,koža je lako upije,ali mi se čini da ostavlja zaštitni sloj.
Koristim je mesec dana.U početku sam i ujutru i uveče,ali kada je prošao onaj ledeni talas primetila sam da mi malo masti lice tako da je sada koristim samo uveče.
Da ponovim da je ova krema namenjena suvoj koži,a moja to nije otud mašćenje.Kao noćna krema mi savršeno odgovara,ujutru mi koža nije masna,možda malo T zona.
Evo i sastava kreme:



Badem-prirodna krema za normalnu i mešovitu kožu


Ovo je krema koju sada koristim kao dnevnu,više mi odgovara što je i logično s obzirom da je za moj tip kože-normalnu i mešovitu.
Pakovanje je isto,kao kod prethodne kreme,gramaža takodje-30 gr.
Razlika je u sastavu-ulje badema,jojobe i avokada koji stimulišu stvaranje kolagena i preventivno deluju na stvaranje bora.
I ta se razlika stvarno primeti.
Kada namažem kremu i koža je upije,imam osećaj blagog zatezanja kože obraza prema ušnoj školjci.Osećaj nije neprijatan (brzo prodje),ali mi je bio stran,čudan.
Miris je prijatan,malo intenzivniji od prethodne kreme,podseća me na nanu.
Evo i sastava:



Kao što vidite ova krema je bele boje,ali je podjednako gusta.
Sa ovom kremom nisam imala problema sa puderom kao sa prošlom(razmazivanje,prosijavanje).
Primetila sam i da,od kako koristim ove kreme,imam manje mitisera.Skoro da ih nema,lice mi se očistilo.Još kada bi delovalo na hormonske bubuljice. :)

Ako vam se čine kremice malim,ne dajte da vas zavara izgled-mesec dana koristim kremu,a tek sam pola potrošila.
Pored ovih krema redovno koristim i Marigold sapun(o njemu sam pisala u prethodnom postu,link je gore).Ova kombinacija mi je super,odlično i čisti i hrani kožu.

Da li ste probale neku od ovih krema?
Ako niste nadam se da vas je ovaj post bar malo zaintetesovao.


Hvala vam što čitate i komentarišete
Ema X

Коментари

  1. "Naročito mi iz Pančeva" pa ti si hit. :D Deluju zanimljivo, nikada ranije nisam čula za njih. Nije mi palo na pamet da kreme stavljam na vlažu kožu, to obično radim sa uljima za lice. Pokušaću i sa kremama. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala,hvala. :D
      I ja sam pre par meseci čula za Marigold i od tada isprobavam i koristim njihove proizvode.
      Što se vlažnog lica tiče,da to radim sa uljima,ali s obzirom da su kreme bogate uljima lakše se apsorbuju kada je koža vlažna.Bar se meni tako čini. :)

      Избриши
  2. Preporučujem :)
    Što se sastava tiče nisam stručnjak,ali ovde se jasno vidi priroda na delu. ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Ja par dana koristim njihovu kremu za masnu kožu ali mi je isto teža za dan, pogotovo sada kada je krenulo lepše vreme. Kao noćna krema je fenomenalna!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probaj da na vlažno lice naneseš malu količinu, koju prvo protrljaš prstima pa tapkanjem naneseš na lice.Meni tako više odgovara za dan. :)

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Testiranje Bell Hypoallergenic pudera i prajmera

Već neko vreme testiram proizvode koje sam dobila od Moya drogerija  ,moglo bi se reći celo leto. Puder i prajmer su ostali za kraj i to nije slučajno. Leti me nećete videti sa puderom,naročito ne na dnevnoj bazi,ali čim malo zahladni menjam rutinu. Kada vetar duva poželjno je imati jedan sloj više na licu,još bolje ako je taj dodatni sloj hidrirajući. Nisam verovala da puder može da hidrira,a još manje da mi tako prija. Praktično sam se zaljubila u ovaj puder. :) Bell Hypoallergenic Mat & Soft tečni puder Nijansa  nije baš moja,ali smo se uklopile,a to možete da vidite na sličicama ispod.

Kupovina na Wish sajtu - moje iskustvo

Kupovina na ovom sajtu (nije bila saradnja) je bila više istraživačkog karaktera kako bih vama prenela informacije. Hoćete li informacije odmah,ili malo kasnije? :D Ako do sada niste napravili profil na ovoj aplikaciji,slobodno je zaobiđite,ako jeste sačekajte da vam stigne porudžbina i brišite je. Vrlo su zavodljivi,umeju da namame ,a onda... Meni su nekako na brzinu pustili jednu porudžbinu dok sam još razmišljala (mislim da je tu kriv i ovaj tač ekran koji radi i kada mu se približi prst). Hajde to i nekako,ali duple cene?! Jedna da vas privuče,a druga (veća) kada plaćate,npr.

Balea čudesni aparatić

    Nije tajna da i žene imaju malje na licu,neke manje neke više,ali dlačice su tu i mi ih ne volimo. Iako one nisu tu bez razloga i njihova funkcija je prevashodno zaštitna (štite kožu od spoljašnjih loših uticaja) nekada hormoni ne funkcionišu kako treba pa ove nežne,fine,skoro nevidljive dlačice počnu da budu primetnije. Kao izrazito svetla dugo sam odolevala,ali su pre par godina i moji hormoni rešili da naprave žurku i eto meni brčića pa i brade.Sa bradom sam izlazila nekako na kraj,ali brčići. Pinceta nije dolazila u obzir,tračice bi mi pokidale i malo kože,a opet ne sve dlačice,dep.kremi treba 3 sata da deluje,a onda mi se ospe koža... i sve tako dok se nije pojavio ovaj Balea čudesni aparatić. Odmah sam potrčala da ga kupim. :D  Kod mene je uvek iskreno (što se i vidi po postu) tako da nisam krila oduševljenje ni na instagramu kada sam aparatić kupila i tu su me zatekli,da ne kažem šokirali neki komentari.