Пређи на главни садржај

Iz mog ugla-Dijeta/mršavljenje po karakteru


Ostalo mi je par kilograma od trudnoće i baš im se sviđa kod mene,neće da odu.
 Bilo je  i par kilograma pre trudnoće pa su se posle udružili i sada vode glavnu reč.
Dok je beba sisala bila sam konstantno gladna.
Sada samo sa tim završile pa sam počela da razmišljam kako da preuzmem vlast,samo što ako pomislim,ili mi neko spomene dijetu ja sam opet gladna. :D

I tako čitam šta kažu koleginice blogerke,a i šta kažu žene po raznim grupama i vidim da se većina bacila na ozbiljne promene stanja u kuhinji,hoću reći jelovniku.
Kažu 80% ishrana,a 20% vežbe zato treba ishranu iz korena promeniti i to za ceo život inače nema efekta.
Čekaj,polako,čim vidim drastične promene splasne mi želja,a tek za ceo život... moj um odmah reaguje buntom.
Nisam ja,to je moj karakter :D
I šta sada?
Po njima ja ne bih trebala da vežbam uopšte,jer ne želim da iz korena promenim navike u ishrani.
NEĆU DA CEO ŽIVOT BUDEM GLADNA.
Opet taj moj karakter,čim mu se spomene nedostatak hrane odmah viče.

Znam da je sve to stanje uma,ali ja ne želim da se odreknem slatkiša,ustvari ne želim ničega da se odreknem,
jer znam da bih bila nezadovoljna,a na duže staze i besna.
Pa zar da svom detetu budem takva majka?
I onako nam je dražestan život ovde u Srbiji.

Tako da sam rešila da idem mimo javnog mnjenja i smislim svoj način mršavljenja.

 I mogu da vam kažem da je delotvoran-mršavljenje po karakteru deluje!

Slatkiše sam smanjila,dosta,ali ne izbacila i sve je došlo nekako spontano,bez upotrebe sile :)

Svakog dana beka i ja šetamo po Narodnoj bašti-divno uređen park u Pančevu-kao da smo na planini.
Često odemo i  preko Barutane do Aviva-tržni centar.
Aviv je postao glavno mesto za izlaske u Pančevu,a dolaze i beograđani,a uopšte nema klubove nego par kafića,par restorana i teretanu i ostalo su butici,knjižare...

Uglavnom stičete sliku da se dosta našetamo i tako kroz uživanje,razgledanje i guranje kolica počela sam da primećujem promene :)
I ne samo ja.Zar nije divno kada vam dugarice kažu da ste smršale? :)

Stekla sam i jednu zdravu naviku(da malo potisne one loše).
Jedan skoro otvoren kiosk u Avivu me je prosto oduševio,obavezno svaćamo po:

  
Vitaminsku bombu!

I moja beka je obožava,13 meseci,a vuče na ovu veliku cevčicu ko velika :)
Ima više kombinacija,ova na slici je jabuka,narandza,grejpfrut i sve to za samo 130 dinara!
Mislim kada se uporede cene sokova po kafićima,ili Meku,a radi se o zdravom napitku bez ikakvih konzervanasa,pa čak ni šećer ne stavljam :)


I na kraju da rezimiram
Ukoliko želite da smršate zdravo potrebno je da napravite sebi dnevnu rutinu,a koja se ne kosi sa vašim karakterom.Jedino ćete tako izdržati da duže staze,a možda i zauvek promeniti loše navike i pri tom biti srećne i zadovoljne.

Moram da napomenem da moj režim nije za brzo gubljenje kilograma.


Kako vam se čini moje karakterno mršavljenje?
A koje vi primenjujete?



Hvala što čitate i komentarišete,to mi mnogo znači

XXXEma

Коментари

  1. Haha i ja se na dojenje sad vadim da ne držim dijetu ;) Ali planiram da počnem da vežbam uskoro, pa malo kasnije da korigujem ishranu.
    Za sada sam smanjila slatkiše i šećer (kafu pijem sa jednom umesto dve kašike). Sa prvim detetom sam tamanila slatkiše ko šašava (celu kutiju napolitanki za čas smažem).
    U svakom slučaju ne žuri(m), realno je da posle neke 2 godine sve bude kao pre porođaja :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je istina,ne možeš da dojiš bebu i mršaviš,prvo zbog zdravlja i tvog i bebinog ne smeš jer sve masti koje razgradiš,iz krvotoka prenosiš i bebi.Da i ja sam čula da je telu potrebno 2 godine da se vrati u normalu,samo što onda obično ide drugo dete :)

      Избриши
  2. Pobaj sa Herbalife proizvodima,nisam sigurna točno koji je u pitanju,ali pomaze pri mršavljenu i nakon toga pomaže za održavanje postignute kilaže,a možeš da jedeš sve što voliš...

    ОдговориИзбриши
  3. Na sličan način i ja razmišljam. Ja postepeno izbacujem nezdravu hranu, npr.prve nedelje izbacujem gazirana pića, sledeće nedelje slatkiše. Polako ali uspešno uspevam u svojoj nameri. Želim ti što više uspeha :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Testiranje Bell Hypoallergenic pudera i prajmera

Već neko vreme testiram proizvode koje sam dobila od Moya drogerija  ,moglo bi se reći celo leto. Puder i prajmer su ostali za kraj i to nije slučajno. Leti me nećete videti sa puderom,naročito ne na dnevnoj bazi,ali čim malo zahladni menjam rutinu. Kada vetar duva poželjno je imati jedan sloj više na licu,još bolje ako je taj dodatni sloj hidrirajući. Nisam verovala da puder može da hidrira,a još manje da mi tako prija. Praktično sam se zaljubila u ovaj puder. :) Bell Hypoallergenic Mat & Soft tečni puder Nijansa  nije baš moja,ali smo se uklopile,a to možete da vidite na sličicama ispod.

Kupovina na Wish sajtu - moje iskustvo

Kupovina na ovom sajtu (nije bila saradnja) je bila više istraživačkog karaktera kako bih vama prenela informacije. Hoćete li informacije odmah,ili malo kasnije? :D Ako do sada niste napravili profil na ovoj aplikaciji,slobodno je zaobiđite,ako jeste sačekajte da vam stigne porudžbina i brišite je. Vrlo su zavodljivi,umeju da namame ,a onda... Meni su nekako na brzinu pustili jednu porudžbinu dok sam još razmišljala (mislim da je tu kriv i ovaj tač ekran koji radi i kada mu se približi prst). Hajde to i nekako,ali duple cene?! Jedna da vas privuče,a druga (veća) kada plaćate,npr.

Balea čudesni aparatić

    Nije tajna da i žene imaju malje na licu,neke manje neke više,ali dlačice su tu i mi ih ne volimo. Iako one nisu tu bez razloga i njihova funkcija je prevashodno zaštitna (štite kožu od spoljašnjih loših uticaja) nekada hormoni ne funkcionišu kako treba pa ove nežne,fine,skoro nevidljive dlačice počnu da budu primetnije. Kao izrazito svetla dugo sam odolevala,ali su pre par godina i moji hormoni rešili da naprave žurku i eto meni brčića pa i brade.Sa bradom sam izlazila nekako na kraj,ali brčići. Pinceta nije dolazila u obzir,tračice bi mi pokidale i malo kože,a opet ne sve dlačice,dep.kremi treba 3 sata da deluje,a onda mi se ospe koža... i sve tako dok se nije pojavio ovaj Balea čudesni aparatić. Odmah sam potrčala da ga kupim. :D  Kod mene je uvek iskreno (što se i vidi po postu) tako da nisam krila oduševljenje ni na instagramu kada sam aparatić kupila i tu su me zatekli,da ne kažem šokirali neki komentari.