четвртак, 27. фебруар 2014.

Kozmetičarka mi je upropastila lice!

                             I kozmetičarke mogu da vam upropaste lice

Ovo je upozorenje za sve devojke,a naročito one mlade,ispod 18 godina.

Nikada nisam imala problematičnu kožu(čak mi je bila suva),ali u periodu puberteta pojavljivale su se bubuljice,a još više mitiseri.
Imala sam 15 godina i slušala priče kako ako ih cedim sama mogu trajno da upropastim lice,a pošto su mi jako smetali rešila sam da odem kod kozmetičarke.Mama mi je govorila da ne idem,ali nisam slušala,nego sam uzela broj od drugarice čija je majka bila kozmetičarka(možda je još uvek)i zakazala.
Pošto sam bila jako mlada,bila sam i naivna,mislila sam da će se ponašati prema meni kao prema svojoj ćerci pa nisam povela mamu.
Lice mi nije parila,rekla je da nema potrebe,nego mi je stavila električnu masku,zagrevala lice i na taj način otvarala pore.Samo što se to baš i nije desilo.Pore se nisu dovoljno otvorile tako da je istiskanje mitisera bilo dosta bolno,a lice crveno.Rekla mi je da će za par sati crvenilo da nestane,a tako je ostalo naredna 3 dana.
Da li nije bila stručna,ili je samo bila nehajna?
To više i nije važno,važno je da me je to skupo koštalo i već 15 godina imam proširene pore na tim mestima koje je obradjivala.
Da li treba da naglasim da više nikada nisam otišla kod kozmetičarke?

Ukoliko ste mlade,zaobilazite ih!
Vaša koža je još uvek osetljiva i tanja pa se lakše ošteti.Proverite stručnost pa i higijenske navike vaše kozmetičarke(tipa:da li uzima mobilni pa ne opere ruke),kao i čime radi.
Proverite dobro kome dajete vaše lice u ruke,imate samo jedno!


Pozdrav od vaše Eme 

2 коментара:

  1. Ja sam svega jednom isla kod kozmeticarke i devojka mi je rekla da ce ona meni uraditi sve sto tretman zahteva, ali bukvano nema sta mnogo da mi radi je mi je lice cisto. :D I posle tog tretmana koza mi je ostala ista odnosno nije se pogorsalo, na svu srecu. :D Treba se dobro raspitati pre neko sto se bilo sta uradi. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imala si sreće :) Mada sada je totalno drugo vreme i druga priča. Tada nije bilo kompjutera,a ne interneta,a klasično raspitivanje izgleda nije urodilo plodom. :(

      Избриши