Пређи на главни садржај

Izbeljivanje zuba tračicama


Dugo sam razmišljala da li i kako da izbelim zube.

U stvari meni nije problem boja zuba već ona jedinica kojoj je izvadjen živac,a za uspomenu mi je ostala fleka preko zuba.
U početku je ta fleka bila narandžasta i preko celog zuba,pastama za izbeljivanje sam uspela malo,jako malo da je ublažim,ali to je sve. Uvek mi je smetala,a sada od kada pišem i od kako snimam...
I to ne mislim zbog onih zlobnih komentara,jer kako da se ljutiš na neuke klince? Zato će i oni dobiti video da se malo obrazuju. :D

I tako od kako su se pojavile tračice ja se razmišljam,najviše zbog toga što me zubari nisu ohrabrili. Po njima je jedino rešenje da mi stave kako ja kažem "fasadu" na zub,tj. da ga malo izgule/stanje pa stave plombu.
To mi se ne dopada iz više razloga:
-paste vremenom tamne po ivicama
-želela sam da ipak pokušam sa izbeljivanjem
-kad oguliš zub tu je kraj,nazad nema.

Izbeljivanje,takodje,ima loše strane- oštećuje zube.
Ako vam genetika nije naklonjena,ili su vam osetljivi zubi,ili desni ne bi trebalo da ih izbeljujete.

Zato sam toliko razmišljala,a moram da spomenem da je doprinelo i to što na fb strani White smile nisu imali potrebu da mi odgovore na poruku.
O.k. shvatila sam,moj blog im je previše mali,čak i za dopisivanje,ali da ne započinjemo Novu Godinu negativnim emocijama biće im oprošteno.
I tako sam ja rešila da kupim tračice i bacila se na testiranje.



Izvinjavam se na malo dužem uvodu,dalje ću o tračicama. :)


Evo šta se nalazi u kutiji



Dobijete tračice,uputstvo i karton za uporedjivanje nijanse zuba.

Tračice su zasebno upakovanje po jedna donja i jedna gornja u svakoj kesici,a kesica ima 7 koliko i traje izbeljivanje,znači 7 dana.
Cena je bila oko 1300 din.nešto manje,u Lilly parfimeriji sam kupila.

Uputstvo obavezno pročitajte pre nego što se upustite u testiranje.
Naglašeno je da se ne koriste posle pranja zuba,jer četkica može da ošteti desni,a ja dodajem i da čišćenje koncem oštećuje desni pa nikako to ne radite pre izbeljivanja.
Jednom sam morala da očistim zube,naravno i iziritirala desni i to mi je smetalo i kada sam posle par sati stavila tračice,desni su mi postale osetljive i kao da su me bolele,ali malo.

Inače tračice su mi bile prilično nezgodne,iako kažu da ne smetaju meni su prilično smetale,jer su mi išle preko celih desni,a ne bi trebalo.
Ne znam kolike zube bi trebalo da imam za tu širinu tračice?

Nisam bila redovna,tj.pravila sam dan/dva pauze jer su mi posle prva tri uzasopna dana desni postale nadražene,crvene. To je od te kiseline koja ne bi trebalo da ide preko desni (i to celih),ali nije bilo problema i sa pauzom se smirilo.

Vreme držanja tračica varira od 30-60 minuta,tj. koliko možete da izdržite.
Za to vreme nema jela,to se podrazumeva,ali da naglasim,čak ni vodu ne bi trebalo da pijete.

Evo slike pre početka tretmana tračicama.
Traka je postavljena za slikanje,ovde nisu poklapane nijanse,mada meni ovo kartonče sa nijansama i nije baš bilo od koristi



Meni je bilo vrlo neugodno,toliko da prvi put nisam mogla ni da pričam.
Prvi put sam držala oko pola sata,kasnije sam se trudila što duže i uspevala sam da izdržim ceo sat(zagledam se u film da mi brže prodje vreme),ali mi je i dalje bilo neugodno.

Da li se neugodnost isplatila?
Jeste,ali ne potpuno,jer na moju žalost na onaj moj zub bez živca nije delovalo.
Izbelelo mi je zub oko tih kanalića koji prave "fleku", ali to je sve.

Evo i rezultata


Kao što možete da vidite izbeljivanje je uspelo,za dve nijanse,na svim zubima sem na ovom bez živca.

Znala sam da su male šanse,ali sam se nadala.

Trajnost?
Trebalo bi da traje najmanje 6 meseci,ali to mi tek ostaje da proverim.

Sve u svemu ovo je bilo jedno interesantno iskustvo.



Da li ste i vi probale?
Kakvo je vaše iskustvo?




Vaša Ema



Коментари

  1. Bas se vidi razlikaa. Meni za sada dobro ide sa Colgate pastama izbeljivanje :D
    Odlican post kao i uvek <3

    ОдговориИзбриши
  2. Meni su posle koriscenja postali mozda nijansu belji, ali ni priblizno onome sto sam ocekivala citajuci recenzije. Mislim da ove trakice treba da se koriste na svaka tri meseca da bi bilo vidljivog rezultata, mada, verovatno zavisi i od prirodne boje zuba :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Šteta što nisi sačekala moju recenziju,kod mene je sve iskreno,realno.
      Doduše tvoj genetski materijal i životne navike bitno utiču,npr.ja nisam pušač,a i ne pijem vino tako da nisam imala problema sa žutim zubima,sem onog bez živca.
      Da li si držala tračice ceo sat?
      Kako ti se čine moji zubi,da li po tebi ima promene?

      Избриши
  3. Ja sam imala srece da saradjujem sa njima i odlicne su mi trakice..Zaista je razlika vidljiva i odusevljena sam efektom..Zao mi je sto imas ovaj problem :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. O pa ti si popularna! :)
      Drago mi je zbog tebe.
      Šta ću,porodica mi nije jaka sa zubima pa su mi to i ostavili u amanet. :/

      Избриши
  4. Ni meni nisu delovale trakice na zubu gde je izvadjen zivac. Moj savet ti je ukoliko ti bas smeta ta promenena boje da stavis krunicu/navlaku na zub. Bolja ti je to varijanta od plombe. Inace jako mi se dopao post. Samo tako nastavi. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Krunica ne dolazi u obzir,jer mi apsurdo da to radim samo zbog boje.
      Videću još.
      Drago mi je,hvala. :)

      Избриши
  5. Koristila sam tracice i utisci su pozitivni. Imala si problem da ti je prelazilo na desni jer verovatno nisi dobro stavila,trebalo je da "visak" podvrnes ka unutrasnjem delu, iz tog razloga ti je sigurno i smetalo. Ja nisam imala nikakve smetnje prilikom koriscenja. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U uputstvu nigde ne piše da treba da se podvrne,ali i to sam pokušala i osećaj mi je bio grozan.
      Dobro je da ti nije smetalo,očigledno sam ja osetljivija.

      Избриши
  6. Koristila sam ih, prezadovoljna sam, efekat traje oko 2 meseca već :)

    ОдговориИзбриши
  7. Trenutno nosim fiksni aparatić i od kada ga nosim dosta su mi požutili zubi... Nisam sigurna da li je zbog aparatića ili što sam znala posegnuti za cigarom. U svakom slučaju, kad skinem prvo ću probati sa ovim trakicama, nadam se da će pomoći. Koliko koštaju? :-)

    ОдговориИзбриши
  8. Ja sam ih na popustu platila oko 1300 dinara,ali ne verujem ni da im je regularna cena mnogo veća.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Testiranje Bell Hypoallergenic pudera i prajmera

Već neko vreme testiram proizvode koje sam dobila od Moya drogerija  ,moglo bi se reći celo leto. Puder i prajmer su ostali za kraj i to nije slučajno. Leti me nećete videti sa puderom,naročito ne na dnevnoj bazi,ali čim malo zahladni menjam rutinu. Kada vetar duva poželjno je imati jedan sloj više na licu,još bolje ako je taj dodatni sloj hidrirajući. Nisam verovala da puder može da hidrira,a još manje da mi tako prija. Praktično sam se zaljubila u ovaj puder. :) Bell Hypoallergenic Mat & Soft tečni puder Nijansa  nije baš moja,ali smo se uklopile,a to možete da vidite na sličicama ispod.

Kupovina na Wish sajtu - moje iskustvo

Kupovina na ovom sajtu (nije bila saradnja) je bila više istraživačkog karaktera kako bih vama prenela informacije. Hoćete li informacije odmah,ili malo kasnije? :D Ako do sada niste napravili profil na ovoj aplikaciji,slobodno je zaobiđite,ako jeste sačekajte da vam stigne porudžbina i brišite je. Vrlo su zavodljivi,umeju da namame ,a onda... Meni su nekako na brzinu pustili jednu porudžbinu dok sam još razmišljala (mislim da je tu kriv i ovaj tač ekran koji radi i kada mu se približi prst). Hajde to i nekako,ali duple cene?! Jedna da vas privuče,a druga (veća) kada plaćate,npr.

Balea čudesni aparatić

    Nije tajna da i žene imaju malje na licu,neke manje neke više,ali dlačice su tu i mi ih ne volimo. Iako one nisu tu bez razloga i njihova funkcija je prevashodno zaštitna (štite kožu od spoljašnjih loših uticaja) nekada hormoni ne funkcionišu kako treba pa ove nežne,fine,skoro nevidljive dlačice počnu da budu primetnije. Kao izrazito svetla dugo sam odolevala,ali su pre par godina i moji hormoni rešili da naprave žurku i eto meni brčića pa i brade.Sa bradom sam izlazila nekako na kraj,ali brčići. Pinceta nije dolazila u obzir,tračice bi mi pokidale i malo kože,a opet ne sve dlačice,dep.kremi treba 3 sata da deluje,a onda mi se ospe koža... i sve tako dok se nije pojavio ovaj Balea čudesni aparatić. Odmah sam potrčala da ga kupim. :D  Kod mene je uvek iskreno (što se i vidi po postu) tako da nisam krila oduševljenje ni na instagramu kada sam aparatić kupila i tu su me zatekli,da ne kažem šokirali neki komentari.